'De MR moet diverser'

© MR
| Na David Weytsman (MR, Brussel-Stad, red.) wil ook zijn partijgenoot Etienne Dujardin (foto) dat de partij zich meer openstelt voor andere gemeenschappen.

Met Etienne Dujardin kaart er binnen de MR opnieuw een jonge Brusselse politicus het gebrek aan diversiteit binnen de partij aan. De 34-jarige Dujardin vindt dat nochtans van ‘primordiaal belang’ en pleit daarnaast voor de oprichting van werkgroepen in aanloop naar de gewestverkiezingen.

"Ja, onze lijst was te wit in Brussel-Stad. Ze was geen afspiegeling van de maatschappij”, vertelde gemeenteraadslid in Brussel-Stad David Weytsman (MR) deze week in een gesprek met BRUZZ. Die conclusie trekt ook partijgenoot Etienne Dujardin. De 34-jarige jurist raakte in oktober verkozen tot gemeenteraadslid in Sint-Pieters-Woluwe en pleit in La Dernière Heure voor meer openheid naar diverse gemeenschappen.

“Het is absoluut noodzakelijk dat we onze partij openstellen voor álle gemeenschappen die de waarden van de MR nauw aan het hart liggen. Dat gaat samen met een duidelijker discours over onze standpunten met betrekking tot milieu, klimaat en zachte mobiliteit. Dat lijkt mij primordiaal.”

Dujardin zette zijn ideeën uiteen tijdens een brainstorm aan de Franstalige universiteit van Louvain-la-Neuve. Daar praatte hij niet alleen over de afwezige diversiteit binnen de MR, maar stelde hij ook voor om werkgroepen op te richten. Die moeten de MR helpen om te voldoen aan de échte verwachtingen van de Brusselaars.

Ongenoegen

Intussen groeit het ongenoegen over Didier Reynders binnen de Brusselse MR. Zo haalt Georges Verzin, kopstuk voor de MR in Schaarbeek, vandaag in Le Vif/L'Express hard uit naar de Brusselse partijvoorzitter. Die zou totaal afwezig zijn geweest in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Verzin eist zelfs het ontslag van Reynders. "Hij kondigt aan dat hij geen kandidaat is voor het Gewest in 2019 en pleit intussen voor verjonging maar schuift dan zijn eigen kabinetsmedewerkers naar voor op de beste plaatsen," aldus Verzin in Le Vif.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?