Debat over bevindingen tunnelcommissie uitgesteld

In het Brussels Parlement heeft de bijzondere commissie over de toestand van de tunnels woensdag beslist om het debat over de aanbevelingen die ze gaat formuleren met een week uit te stellen. Niet alle partijen hebben immers tijdig voorstellen ingediend. Het debat wordt nu volgende week gehouden en eventueel komen er na de Paasvakantie nog zittingen.

Na de hoorzitting met de (ex-)minister-presidenten vorige week was beslist dat alle partijen voorstellen konden indienen. Vandaag woensdag zou hierover dan het debat beginnen. Ecolo, Groen en N-VA waren op tijd met hun voorstellen, de MR legde nog geen schriftelijke conclusies neer. De meerderheidspartijen waren niet op tijd met hun voorstellen. Die moeten nu vrijdagnamiddag binnen zijn.

N-VA-parlementslid Cieltje Van Achter pleit in haar voorstellen om de administratie Brussel Mobiliteit aan een audit te onderwerpen, om in het Brussels Parlement een onderzoekscommissie in te richten die eventuele fouten uit het verleden moet onderzoeken en om het Rekenhof te laten doorlichten waar er boekhoudkundig dingen zijn foutgelopen.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?