Di Rupo sluit samenwerking met Zweedse coalitie op federaal niveau uit

© PhotoNews
| Elio di Rupo (PS.)

Elio Di Rupo (PS) sluit een deelname aan de federale regering uit, indien dit met de partners van de gewezen Zweedse coalitie zou moeten gebeuren. Dat laat hij verstaan via Twitter. "De PS wil een socialer en eerlijker beleid ook op federaal niveau. Zich inbeelden dat de PS een federale coalitie met de gewezen partners van de Zweedse coalitie zal aanvullen of depanneren is een utopie."

Maandag legt De Wever zijn startnota voor aan potentiële regeringspartners CD&V en Open VLD. De intentie is er dus om de Zweedse coalitie opnieuw in het leven te roepen op Vlaams niveau, aangezien SP.A en Vlaams Belang de nota niet kregen.

Gewezen premier Di Rupo (PS) laat via Twitter weten dat een verderzetting van de vorige regeringsploeg op federaal niveau zonder zijn partij zal gebeuren. "Wij respecteren de keuze van Bart De Wever in Vlaanderen. Maar ik wil duidelijk zijn. De PS wil een socialer en eerlijker beleid ook op federaal niveau."

Di Rupo doet de deur helemaal dicht voor een federale regering met N-VA, CD&V en Open VLD. "Zich inbeelden dat de PS een federale coalitie met de gewezen partners van de Zweedse coalitie zal aanvullen of depanneren is een utopie", klinkt het duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?