Bart De Wever haalt uit naar de betonstop

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 25 maart 2019

"We moeten meer maar bedachtzamer gaan bouwen", dat vertelde Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) tijdens een businesslunch georganiseerd door de Beroepsfederatie van de Vastgoedsector. Dat geldt volgens de Wever ook voor Brussel, want de steden zijn meer dan ooit de toekomst. Dat de voorzitter van de N-VA tegen de betonstop is, werd al eerder duidelijk. Hij zei daar nu maandag over dat de journalist van De Morgen die het woord 'betonstop' bedacht heeft, beter de strop krijgt.

De voorzitter van de N-VA is ervan overtuigd: de steden zullen een steeds grotere rol gaan spelen in de toekomst. En daar knelt volgens hem in Brussel het schoentje. De lichtvoetigheid van het Brussels bestuur is in deze een manco voor die toekomst, aldus De Wever.

Over Brussel zei De Wever dat de stad het slachtoffer is van een institutioneel kluwen. De verschillende beleidsniveaus houden veel tegen zei hij. "Ik vraag me dan af: hoe doe je dat allemaal. Ik zou daar op die manier niet willen voor staan" aldus de Antwerpse burgemeester.

De Wever, die op 26 mei aanstaande gaat voor het Vlaams minister-presidentschap, hoopt in de toekomst op een consensus op federaal en regionaal niveau over de hervorming van Brussel.

'Waar is de koord?'

Over de betonstop in Vlaanderen vertelde De Wever nog een opmerkelijke anekdote. Toen hij enige tijd geleden op een persconferentie verklaarde dat hij die het woord betonstop bedacht, moest worden opgehangen, stak één journalist zijn hand op.

De Wever: "Een journalist van De Morgen zei 'Ik denk dat ik dat was. Wij hebben daar het eerst over geschreven.' Die verwachtte dan waarschijnlijk mijn excuses. Maar ik had eerder de reflex: waar is de koord, we hebben hem. Daar zal de mensheid niks aan verloren hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?