Montage Brusselse kandidaten voor het voorzitterschap van Groen: Jad Zeitouni, Nadia Naji en Juan Benjumea

| De Brusselse kandidaten voor het voorzitterschap van Groen: Jad Zeitouni, Nadia Naji en Juan Benjumea Moreno.

Drie Brusselaars doen gooi naar voorzitterschap Groen

KH, SVG
© BRUZZ
03/05/2022

Ook Brussels parlementslid Juan Benjumea Moreno zal zich kandidaat stellen voor het voorzitterschap van Groen, in duo met Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. Dat vernam BRUZZ uit goede bron. En er duiken nog andere kandidaat-duo's op, waarvan minstens één met een Brusselaar. Het gaat om Jad Zeitouni.

Zag het er eerst naar uit dat niemand zich geroepen voelde op Meyrem Almaci op te volgen als voorzitter van Groen, dan zijn er nu al minstens drie kandidaatduo's. En daar zit telkens een Brusselaar bij.

Maandag raakte bekend dat Jeremie Vaneeckhout samen met Nadia Naji uit Molenbeek kandidaat is om de partij te gaan leiden. Ook de parlementsleden Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea Moreno gingen over de tongen als duo.

Benjumea en Meuleman zijn nu officieel het tweede duo dat zich in de strijd werpt. Benjumea is Brussels parlementslid en woont in Anderlecht. In het Brussels parlement verdiende hij zijn sporen als rapporteur voor de Coronacommissie. Hij kwam in 2009 vanuit Spanje in België wonen, waar hij rechten en grondwettelijk recht studeerde.

"Onze groene waarden tonen we met onze daden: solidariteit, de strijd tegen discriminatie, zorg voor ons leefmilieu, anders leven en werken. Dat toonden we aan in Gent, Brussel of Mechelen, waar extreemrechts werd gehalveerd. Dat willen we ook tonen in de Denderstreek, in de Kempen of de Westhoek", zo motiveren Benjumea en Meuleman hun kandidatuur.

De deadline voor kandidaturen was dinsdag om 17 uur. Woensdag om 12 uur volgt nog een confrontatie van de verschillende kandidaten. De partij wil zo vermijden dat er een clash ontstaat tussen de verschillende kandidaten, die de partij zou kunnen verdelen. Nadat de verschillende kandidaten elkaar in de ogen hebben gekeken, kunnen ze zich alsnog terugtrekken. De kandidaten zullen officieel pas woensdagnamiddag voorgesteld worden.

Jongerenafdeling

Wie ook een gooi doet naar het voorzitterschap zijn de kandidaten Jenna Boeve en Jad Zeitouni. Boeve (32) studeerde kunstwetenschappen, woont in Gent en werkt op het kabinet van minister Elke Van den Brandt. Jad Zeitouni (29) studeert rechten, groeide op in Anderlecht en Ninove en woont nu in de Vijfhoek. Zeitouni werkt voor federaal minister Petra De Sutter en heeft Marokkaans-Libanese roots. Hij was ook adviseur voor de Vlaamse Jeugdraad. Jenna Boeve is als transgender vrouw bekend van het VRT-programma Taboe.

Boeve en Zeitouni zijn lid van de jongerenafdeling van Groen. Beiden willen de band terug aanhalen met de klimaatactivisten. Verder maken ze een speerpunt van gelijke kansen voor jongeren en geloven ze dat ecologie nog beter te verzoenen is met een sociaal beleid.

Een foto van Jenna Boeve en Jad Zeitouni

| Jenna Boeve en Jad Zeitouni zijn in duo kandidaat om voorzitters van Groen te worden

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Juan Benjumea Moreno , Nadia Naji , Jeremie Eeckhout , Jad Zeitouni , Jenna Boeve , Groen , Elisabeth Meuleman

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni