Emmery en Casier zijn vicevoorzitters van Brusselse PS

© Isabelle Emmery en Martin Casier via Facebook
| De nieuwe vicevoorzitters van de Brusselse PS.

Isabelle Emmery en Martin Casier zijn de vicevoorzitters van de Brusselse PS. De running mates van kersvers voorzitter Ahmed Laaouej haalden het woensdagavond op het partijcongres met respectievelijk 75 en 77 procent van de stemmen.

Emmery en Casier waren sinds dinsdag zeker dat ze het niet moesten opnemen tegen Catherine Moureaux en Karine Lalieux. Zij vormden een ploeg met Rachid Madrane, die de strijd om de voorzittersverkiezing nipt verloor van Ahmed Laaouej. "We leggen ons neer bij de nederlaag", klonk het in een brief aan de militanten.

Daardoor stelden Emmery en Casier zich in een bomvolle zaal in de Zuidstraat als enige gegadigden voor. Drie anderen zouden gesolliciteerd hebben, maar hun kandidatuur werd niet weerhouden. De verkiezing werd daardoor met wat vertraging gehouden. De postjes voor secretaris en schatbewaker van de Brusselse PS zijn bij gebrak aan kandidaten nog vacant.

De verkiezing van de vicevoorzitters betekende ook het afscheid van aftredend voorzitster Laurette Onkelinx, die onder luid applaus uitgezwaaid werd door de PS-militanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?