Etterbeeks schepen Rik Jellema gaat met pensioen

ADD
© BRUZZ
20/09/2021

Schepen Rik Jellema (Groen) zwaait vandaag na negen jaar af als schepen van Etterbeek. Hij was onder meer schepen van Openbare Werken, Duurzame Wijkcontracten en Mobiliteit.

Rik Jellema was schepen in Etterbeek sinds 2012 en al lang voordien actief in de politiek. In 1991 werd hij lid van Groen Brussel, waarna hij in 2000 als eerste niet-Belgische Europeaan (Jellema is Nederlander) voor het toenmalige Agalev werd verkozen in de gemeenteraad van Etterbeek. Van 2005 tot en met 2013 was Jellema voorzitter van Groen Brussel.

Hij loodste Groen voor de eerste keer mee in de Brusselse regering en haalde ook huidig minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt aan boord in de groene partij.

Haphuis opgewaardeerd

"Onder zijn impuls werd onder meer het park Jean-Félix Haptuin, in samenspraak met de inwoners van Etterbeek, volledig heropgewaardeerd en kreeg de biodiversiteit een positieve impuls", klinkt het in een persbericht.

"Dankzij het Duurzaam wijkcontract evolueerde het park van bovendien stilaan van een verwilderd stuk groen naar een aangename ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Ook het verwaarloosde Haphuis in het park werd dankzij het Wijkcontract volledig gerestaureerd. Het gebouw opent eind dit jaar opnieuw de deuren, als kers op de taart van Jellema zijn carrière."

Nieuwe schepen Caroline Joway

Raadslid Caroline Joway volgt Jellema op als schepen. Het is haar ambitie om, met een eigen persoonlijke toets, het werk van Jellema verder te zetten. "Rik Jellema heeft tijdens zijn jaren als schepen veel mooie projecten gerealiseerd. Ik wil zijn werk graag verderzetten om van Etterbeek een gemeente op mensenmaat te maken waar de levenskwaliteit van onze inwoners voorop staat", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni