Tweede Nederlander legt eed af in gemeenteraad Etterbeek

© Dennis van der Knaap via Facebook
| Dennis van der Knaap is het nieuwste gemeenteraadslid in Etterbeek.

De gemeente Etterbeek is na eerste schepen Rik Jellema (Ecolo-Groen) een tweede Nederlands gemeenteraadslid rijker. Noorderbuur Dennis van der Knaap legde maandag de eed af namens de groenen.

Op de jongste gemeenteraad zwoeren met Dennis van der Knaap en Jean-Luc Debroux, twee nieuwe gemeenteraadsleden van Ecolo-Groen, getrouwheid aan de Belgische koning. Van der Knaap is nochtans een Nederlander en treedt in de voetsporen van partijgenoot Rik Jellema, die eerste schepen is in Etterbeek.

De 24-jarige Nederlander kwam in 2015 in Brussel wonen voor een master in Europese studies aan de ULB. Van der Knaap engageerde zich voor de jongerenafdeling van Groen Brussel, waar hij ook voorzitter van is. Nu wordt hij dus ook gemeenteraadslid in Etterbeek.

Straks een Belg?

Van der Knaap zal zich inzetten voor de Etterbeekse jeugd, maar ook voor de talrijke expats en andere niet-Belgen in de gemeente. "Etterbeek is een pionier op vele vlakken, maar er is altijd ruimte voor verbetering", aldus de Nederlander, die zich in Brussel vooral ergert aan het mobiliteitsbeleid. "Ook de artificiële scheiding tussen Nederlands en Frans houdt voor Brussel totaal geen steek."

Of er nog lang twee Nederlanders in de Etterbeekse gemeenteraad zullen zetelen, is maar de vraag. "Ik kwam op mijn 17de al in België terecht en vraag dan ook deze maand de Belgische nationaliteit aan. Dat Nederland me mijn nationaliteit als gevolg hiervan zou kunnen afnemen, neem ik voor lief", aldus van der Knaap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?