Lijsttrekkers aan het woord: Etterbeek

Vera Tylzanowski
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

brussels_parlementslid_vincent_de_wolf_940_667px_c_jef_van_de_veire.jpg

| Vincent De Wolf (LB)

Vincent De Wolf (LB): “De opvolging van verschillende grote projecten is de belangrijkste prioriteit. Zo moet het oude gemeentehuis een nieuwe bestemming krijgen, liefst een polikliniek aangevuld met betaalbare en sociale woningen. Ook moeten we blijven inzetten op de uitwerking van het wijkcontract en op de sociale cohesie in Etterbeek.”

Brussel Kiest 2018 Groen Etterbeek Rik Jellema plaats 1

| Rik Jellema

Rik Jellema (Ecolo-Groen): “Wij willen werken aan meer levenskwaliteit en betaalbaar wonen. De vermindering van de ongelijkheid staat als derde punt op de agenda. Verder zijn een algemene zone 30, minder reclameborden op straat en de renovatie van 181 ongebruikte sociale woningen prioritair.”

Rachid Madrane, lijsttrekker PS-SP.A in Etterbeek

| Rachid Madrane

Rachid Madrane (PS-SP.A): “Solidariteit, milieu en transparantie. Dat zijn onze drie grote prioriteiten. We willen armoede tegengaan met onder meer goedkopere crèches. Daarnaast vragen we aandacht voor groene mobiliteit. We denken aan groepsaankopen van elektrische fi etsen. Ten slotte willen we meer transparantie. De beslissingen van het schepencollege moeten online.”

Gérard Damien, lijsttrekker Alternative cdH Etterbeek

| Gérard Damien

Damien Gérard (CDH): “Wij willen werken rond de leefbaarheid in de wijken. Zo willen we het transitverkeer tegengaan. Op nummer twee staat huisvesting. De gemeente moet werk maken van betaalbare woningen aan de Jachtwijk. Verder is er nood aan de hervorming van het bestuur. De burgemeester en de schepenen mogen wat ons betreft slechts twee opeenvolgende mandaten uitoefenen.”

RONDE christophe Gasia BRUZZ ACTUA 1608

| Christophe Gasia

Christophe Gasia (Défi ): ”Wij willen ons inzetten voor de senioren. Het woonzorgcentrum aan Baron Lambert voldoet niet aan de standaarden. Er is een nieuw rusthuis nodig. Verder moet er voor jonge gezinnen een korting komen van twintig procent op de vermogensbelasting. Ten slotte staat netheid voor ons hoog op de agenda.”

Analyse: Baron weet van geen ophouden

Burgemeesters willen graag de geschiedenisboeken in als daadkrachtig. Dat is in Etterbeek niet anders. Met grote bouwprojecten wil burgemeester De Wolf zijn stempel op de gemeente drukken. Maar kan hij ook de kiezer verleiden? 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Kiest 2018: Etterbeek , Vincent De Wolf , Rik Jellema , Rachid Madrane , Damien Gerard , Christophe Gasia

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni