Ex-Ecolo’er Geuten vervoegt kabinet MR-burgemeester De Wolf

© Ecolo BXL
| Marie-Rose Geuten was 12 jaar schepen en zetelde ook even in het Brussels parlement. Voor Ecolo. Nu vervoegt ze de liberale MR.

Oud-schepen van Netheid in Etterbeek Marie-Rose Geuten gaat werken voor de MR-burgemeester Vincent De Wolf. Dat is opmerkelijk, want tot voor kort was Geuten lid van Ecolo.

Officieel is er geen vuiltje aan de lucht bij Ecolo in Etterbeek. Marie-Rose Geuten kreeg geen verkiesbare plaats op de kieslijsten omdat ze geen derde ambtstermijn mag doen. Ze was 12 jaar schepen in Etterbeek. Maar de overstap van Geuten naar het kabinet van burgemeester Vincent De Wolf (MR) doet toch de lokale groene wenkbrauwen fronsen.

"Ik was 12 jaar bevoegd voor Openbare Netheid," zegt Geuten aan de RTBF. "Ik heb een expertise die iedereen erkent. Mijn netheidsplan werkt en werpt vruchten af. Ik wil blijven werken aan de netheid in Etterbeek." Naar verluidt wilde Geuten eigenlijk haar mandaat verderzetten, maar de lokale Ecolo-groep zag dat niet zitten.

"Het moet gezegd dat Marie-Rose Geuten de Ecolo-lijn niet echt verdedigde in het gemeentebestuur," klinkt het bij een anonieme Ecolo'er. "Ze stond meestal aan de kant van de burgemeester." En vanaf nu doet ze dat dus ook in dienstverband, op zijn kabinet.

Ecolo-Groen maakt deel uit van de meerderheid in Etterbeek, samen met de PS en de MR van de burgemeester.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?