Ex-schepen Sarah Turine verlaat Molenbeek

© Sarah Turine / Facebook
| Sarah Turine (Ecolo)

Molenbeeks Ecolo-kopstuk Sarah Turine verhuist naar Beloeil en wordt directeur van het Fedasil-onderwijs van Moeskroen. Ze verlaat daardoor ook de Molenbeekse gemeenteraad.

De voormalige schepen kocht samen met vrienden een boerderij in Beloeil, schrijft La Capitale en bevestigt Turine ook op haar Facebookpagina. Samen willen ze de boerderij ook uitbaten.

Turine heeft daarnaast ook een nieuwe job. Ze wordt directeur van het nieuwe Fedasilcentrum in Moeskroen.

Deze woensdagavond neemt Turine dan ook ontslag uit de gemeenteraad. Partijgenoot Emre Sumlu volgt haar op.

Verlengstuk

De politica ziet de keuze als een verlengstuk van haar engagement in Molenbeek. “Bij Fedasil blijf ik rond sociale thema’s en migratie werken en op de boerderij blijf ik in de ecologie.”

Turine was tussen 2012 en 2018 schepen in de vorige Molenbeekse meerderheid. Tijdens die legislatuur kwam het tot een breuk met Groen-schepen Annalisa Gadaleta, nadat die laatste een kritisch boek publiceerde over de Marokkaanse gemeenschap in Molenbeek.

De breuk bleef als een schaduw over de legislatuur hangen en droeg bij tot een slecht verkiezingsresultaat bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Deze week bleek nog dat Gadaleta en Turine allebei voor een functie bij Unia hadden gesolliciteerd. Gadaleta haalde het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?