Expertencomité buigt zich donderdag over oplopende besmettingen in Brussel

© Belgaimage
| Alain Maron, Rudi Vervoort en Viviane Scholliers Ndaya, de Hoge Ambtenaar van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Naar aanleiding van de verhoogde coronacijfers in de hoofdstad komt er op donderdag 17 september een gewestelijk wetenschappelijk comité samen om de Brusselse situatie onder de loep te nemen. Dat bevestigt het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort. De groep van wetenschappers en experten zal na overleg een advies overmaken omtrent de huidige en mogelijke bijkomende coronamaatregelen.

Het aantal besmettingen met COVID-19 gaat opnieuw in stijgende lijn in ons land. Met name Brussel blijkt het slecht te doen. Het aantal bevestigde gevallen per provincie voor de periode van 5 september tot 11 september ligt met 1.173 gevallen het hoogst in Brussel. Naar aanleiding van die slechte cijfers had professor biostatistiek Geert Molenberghs (KU Leuven/UHasselt) gepleit voor een spoedoverleg om "zorgenkind Brussel" aan te pakken.

Spoedoverleg komt er nog niet meteen, al komt er op donderdag een gewestelijk wetenschappelijk comité samen. Dat zal op basis van een rapport van de Risk Assessment Group de situatie in Brussel tot op lokaal niveau analyseren, bespreken en een advies voorleggen. Het overleg wordt nadien gevolgd door een vergadering met de negentien Brusselse burgemeesters en misschien, dat is nog onzeker, ook met andere politieke niveaus.

"Het wetenschappelijk comité zal de situatie op gewestelijk, maar ook op lokaal niveau analyseren. Nadien geven ze een advies over wat er nu moet gebeuren. Moeten we dezelfde maatregelen volgen of andere maatregelen nemen en nieuwe accenten leggen? ", zegt Nancy Ngoma, woordvoerster van Brussels minister-president Vervoort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?