Francken gaat de mist in over nieuwe Brusselse staatssecretaris

© Kevin Van den Panhuyzen
| Theo Francken (N-VA)

"Hoe zou het nog met het Nederlands van de nieuwe staatssecretaris van gelijke kansen in Brussel zijn? En al de rest?" Theo Francken (N-VA) kreeg meteen de boemerang terug in zijn gezicht over een tweet die hij vrijdag de lucht in stuurde. Staatssecretaris Nawal Ben Hamou (PS) is namelijk perfect tweetalig.

PS-politica Nawal Ben Hamou werd deze week aangesteld als Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Huisvestiging. Ze liep school in het Nederlandstalige onderwijs in Brussel, maar Theo Francken vroeg zich op Twitter af hoe het nog gesteld zou zijn met haar Nederlands.

Daarbij kon hij op geruime kritiek rekenen. En een reeks eigen dt-fouten uit het verleden.

Nawal Ben Hamou werkte voor de Brusselse politie, zetelt in de gemeenteraad van Brussel-Stad en was Kamerlid tijdens de vorige legislatuur. Naast staatssecretaris in het Brussels Gewest is ze in de Franse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Sociale Integratie, Cultuur, Onderwijs en Sport.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?