Nawal Ben Hamou is nieuwe staatssecretaris voor PS

Nawal Ben Hamou
Updated: 18-07-2019 - 13:29

Niet Caroline Désir maar Nawal Ben Hamou wordt staatssecretaris voor de PS in de Brusselse regering. Het 32-jarige Brusselse gemeenteraadslid is tweetalig. Rudi Vervoort krijgt een fors bevoegdheidspakket. En Rachid Madrane wordt voorzitter van het Brussels parlement.

Naast Rudi Vervoort stapt ook Nawal Ben Hamou voor de PS in de Brusselse regering. Dat is een verrassing, want vooral de Elsense Caroline Désir werd genoemd als opvolgster van Fadila Laanan.

Ben Hamou kreeg in eerste instantie lichte bevoegdheden in de Brusselse regering: gelijkheid van kansen en erediensten. Later kwam daar de toch iets zwaardere bevoegdheid huisvestiging bij. In de Franse gemeenschapscommissie wordt ze bevoegd voor onderwijs, cultuur, sociale integratie en sport.

Nawal Ben Hamou is gemeenteraadslid in Brussel-Stad en was eerder ook al Kamerlid. De Brusselse heeft Turkse en Marokkaanse roots en volgde haar schoolloopbaan in het Nederlands.

Superminister Vervoort

Minister-president Rudi Vervoort (60) krijgt dan weer een erg fors pakket aan bevoegdheden: preventie en veiligheid, huisvesting, stadsvernieuwing en territoriale ontwikkeling, het betaalde personenvervoer (vooral de taxisector) en school- en gehandicaptenvervoer.

Rachid Madrane (51) wordt de nieuwe voorzitter van het Brussels parlement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?