Gemeenteraad Brussel-Stad wordt transparanter

© FDR/BRUZZ
| Burgemeester Philippe Close, omringd door schepenen Hellinckx, Maingain en Dhondt.

De Stad Brussel plaatst voortaan niet alleen de agendapunten, maar ook de besluiten van de gemeenteraad online. Binnenkort kan je de gemeenteraad ook livestreamen op het internet.

"Burgers zullen toegang hebben tot elk dossier en elk document dat de gemeenteraadsleden in handen hebben tijdens een zitting van de gemeenteraad," zegt schepen voor burgerparticipatie Arnaud Pinxteren (Ecolo). "De eerste stap van participatie is informatie."

Tot nog toe zette de Stad Brussel enkel de agendapunten van de gemeenteraad online, binnenkort komen daar dus ook nog eens de volledige besluiten van het college bij. Bovendien zal, tegen juni, de gemeenteraad ook live te volgen zijn via het internet.

Daarover ontstond tijdens de laatste gemeenteraad nog een relletje tussen Ecolo, dat nu in de meerderheid zit, en de PVDA*PTB. Burgers die de zitting bijwoonden, filmden de vergadering. Extreem-links juichte de burgers toe, terwijl meerderheidspartij Ecolo er niet mee opgezet was omdat het nieuw reglement nog niet in voege was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?