Het gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek

| Het gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek.

Woensdagavond werd de gemeenteraadsvergadering in Molenbeek uitgesteld wegens een gebrek aan een quorum binnen de meerderheid. Dat meldt gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss (Molenbeek Anders). Het is een zoveelste donderslag binnen de bestuurlijke storm die door Molenbeek woedt.

Het zit er al een tijdje bovenarms op bij de Molenbeekse administratie en het bestuur. De voorbije maanden stuurden topambtenaren brandbrieven over het beleid, de financiële tekorten worden onhoudbaar en personeel vertrekt aan de lopende band. Daarnaast laat de oppositie geen moment onbenut om op te stappen als ze merkt dat het quorum, de vereiste helft van het aantal gemeenteraadsleden die nodig is om besluiten goed te keuren, niet gehaald wordt.

Iets wat woensdag opnieuw het geval was, meldt gemeenteraadslid Ahmed El Khannouss aan BRUZZ. “Alle oppositiepartijen boden nochtans aan om mee te werken op voorwaarde dat drie agendapunten werden ingetrokken. Een ervan heeft betrekking op het sturen van deurwaarders naar ouders die achterstallig zijn met het betalen van hun kinderopvang. De anderen betreffen de toestemming om juridische stappen te ondernemen om bewoners van gemeentelijke woningen uit te zetten.”

El Khannouss wijst met een beschuldigende vinger naar de meerderheid. “De oppositiefracties staan open om elke echte actie van de PS en MR ten gunste van de burgers en medewerkers te steunen, op voorwaarde dat het wettelijke kader en goed bestuur worden toegepast. Helaas moeten we vaststellen dat de meerderheid onze gemeente elke dag een beetje verder laat zinken.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni