Gemeenteraadslid dient klacht in tegen aankoopprocedure mondmaskers Molenbeek

© PhotoNews
| Ahmed El Khannouss (CDH), gemeenteraadslid in SInt-Jans-Molenbeek.

Ahmed El Khannouss (CDH), gemeenteraadslid in Molenbeek, stelt dat de aankoopprocedure voor mondmaskers door de gemeente Molenbeek niet correct verlopen is.

Volgens El Khannouss, die een officiële klacht heeft ingediend bij Brussels minister van Plaatselijke Besturen Bernard Clerfayt (Défi), werden er verschillende regels geschonden bij de aankoopprocedure. "Twee van de drie operatoren die meedongen naar de opdracht waren niet actief in het betreffende domein, bovendien heeft de ene operator de status van vzw en de andere had geen btw-nummer", aldus El Khannouss aan La Capitale. De derde marktpartij, die won, was een natuurlijk persoon die maar een paar weken een btw-nummer had, dus de betrouwbaarheid ervan kon niet geverifieerd worden."

Verder wijst hij erop dat de bijzondere specificaties slechts een eenvoudige technische fiche waren met enkele "niet gespecificeerde" elementen, en dat de prijs van de maskers hoger was dan die van andere administraties. Hij voegt eraan toe: "De 65.000 maskers die werden geleverd waren van zeer slechte kwaliteit en werden door de bevolking van Molenbeek nauwelijks gebruikt."

Gemeente is trots

De gemeente stelt, ook tegenover La Capitale, dat alle procedures in het kader van het nooddecreet over het functioneren van lokale besturen tijdens de coronacrisis gevolgd werden. "De firma's die de aankoop niet gewonnen hebben, voldeden niet aan de eisen," aldus het kabinet van burgemeester Catherine Moureaux (PS).

Moureaux: "Op dat moment hadden we te maken met een volledig verzadigde markt. Ik wil de gemeentelijke diensten bedanken voor het neerzetten van dit hoogstandje. We weten dat de heer El Khannouss permanent op zoek is naar controverse. In dit geval respecteerden we de wet en zorgden we voor de eerste maskers van de Molenbekenaren, waaronder meer dan 10.000 maskers die bij de senioren thuis werden bezorgd. We zijn daar trots op. "

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?