Gewest vraagt gemeenteraden via videocall te organiseren

© Belga
18/03/2020

De gemeenteraden in de negentien Brusselse gemeenten blijven doorgaan, ondanks de strenge maatregelen die de overheid oplegt. Het Gewest vraagt de zittingen digitaal te organiseren. Indien dat niet mogelijk is, moeten de gemeenten de regels van social distancing strikt naleven.

Het Brussels Gewest kan de gemeenten niet verplichten hun gemeenteraden te annuleren. Voor de continuïteit op de gemeentelijke administraties gaan de zittingen bovendien best door. Toch is het niet even evident om de gemeenteraden tijdens deze coronacrisis op een correcte manier te organiseren.

Op de gemeenteraad van de stad Brussel van afgelopen maandag was er bijvoorbeeld afgesproken net genoeg gemeenteraadsleden te hebben om het quorum te halen en werden ze over twee zalen verdeeld om de social distancing te respecteren. Burgemeester Philippe Close (PS) onderzoekt om de volgende gemeenteraad via videocall te laten plaatsvinden.

Brussels minister voor Lokale Besturen en Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) vraagt aan alle gemeenten om die mogelijkheid te onderzoeken. Indien dat niet lukt, wordt gevraagd de regels rond social distancing strikt na te leven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Brussels Geweest , Bernard Clerfayt , gemeenteraad Brussel-Stad , Gemeenteraad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni