Stad Brussel laat gemeenteraad toch doorgaan

© GR/BRUZZ
| De gemeenteraad van de Stad Brussel

De gemeenteraad van de Stad Brussel komt vandaag wel degelijk samen. Er worden extra voorzorgsmaatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Of de gemeenteraad zou doorgaan was tot deze ochtend nog koffiedik kijken. De Stad had daarover een vraag gesteld aan het Gewest, dat de veiligheidsaanpak rond de coronacrisis coördineert.

Rond de middag kwam het bericht dat de gemeenteraadszitting wel degelijk plaatsvindt. “Net zoals de plenaire vergadering van het Brussels parlement vrijdag,” klinkt het bij de woordvoerster van burgemeester Philippe Close (PS).

De Stad neemt wel extra voorzorgsmaatregelen. Zo worden alle personen die niet absoluut noodzakelijk zijn verzocht om weg te blijven. “We denken dan bijvoorbeeld aan kabinetsmedewerkers van de schepenen,” aldus de woordvoerster.

Gemeenteraadsleden spreiden

De pers en het publiek kunnen de vergadering volgen via de livestream en moeten dus niet fysiek aanwezig zijn.

De 49 gemeenteraadsleden zijn wel welkom en zullen gespreid worden over twee aaneensluitende zalen om meer fysieke afstand te creëren.

De gemeenteraad wordt ook ingekort. “De mondelinge vragen worden omgevormd tot schriftelijke,” weet de woordvoerster. “Voor de rest zal de corona-epidemie het hoofdthema worden van de gemeenteraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?