Al tien doden door coronavirus

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het Sint-Pietersziekenhuis aan de Waterloolaan.
Updated: 16-03-2020 - 19:21

Viroloog Marc Van Ranst meldde zopas aan VTM Nieuws dat er in ons land een tiende overlijden is vastgesteld door het coronavirus. Dat is een verdubbeling van het aantal overlijdens dat deze ochtend werd medegedeeld. Toen stond de teller op vijf na de aankondiging van een vijfde sterfgeval met een man van 88 jaar oud. Het aantal besmettingen staat nog altijd op 1058, met vandaag 17 nieuwe gevallen in Brussel, 80 in Vlaanderen en 68 in Wallonië.

Er worden in totaal 31 patiënten beademd, 54 liggen op intensieve zorgen. Er is een sterke stijging van patiënten die worden opgenomen in ziekenhuizen, op één dag tijd zijn er 89 bijgekomen. Er liggen nu in totaal 252 patiënten in het ziekenhuis

"Heel ernstige gevallen in het ziekenhuis zijn meestal bejaarden. Dat tonen de sterfgevallen ook. Maar jongere mensen kunnen ook in het hospitaal terechtkomen, al genezen zij meestal. Over karakteristieken zoals leeftijd van de patiënten of onderliggende aandoeningen hebben we nog niet voldoende informatie", vertelt interfederaal woordvoerder Van Gucht.

Deze ochtend werd met het overlijden van een 88-jarige man een vijfde dode opgetekend. Dat aantal is zopas opgelopen tot tien, zo meldt viroloog Marc Van Ranst aan VTM Nieuws.

"De vijf overleden personen zijn 'bij mijn weten hoogbejaarden'." Van Ranst verwacht dat het dodental in de komende tien dagen nog zal oplopen, ook al blijft het aantal overlijdens in vergelijking met de andere landen beperkt. "Maar hier speelt zich wel hetzelfde scenario af" luidde het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?