1798 Onderzoeksrechter Michel Claise-01

Gewezen onderzoeksrechter Michel Claise krijgt derde plaats op Défi-lijst

© Belga
09/01/2024

Gewezen financieel onderzoeksrechter Michel Claise, onder meer bekend van Qatargate, stapt in de politiek. De 68-jarige Claise krijgt de derde plaats op de DéFI-Kamerlijst in Brussel. Dat heeft voorzitter François De Smet dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie.

De twee huidige Défi-Kamerleden François De Smet en Sophie Rohonyi staan op dezelfde lijst op plaatsen één en twee. "Michel is al vele jaren lid van Défi en samen met hem hebben we ons programma rond justitie en politie opgesteld", aldus De Smet. De derde plaats op de lijst is wel een 'strijdplaats', erkent de partijvoorziter.

De voormalige advocaat en onderzoeksrechter is gespecialiseerd in onderzoeken naar financiële criminaliteit, corruptie, belastingfraude en het witwassen van geld. Hij deinsde er niet voor terug om aanhoudingbevelen uit te vaardigen tegen prominenten en heeft een reputatie opgebouwd die de landsgrenzen heeft overschreden. Claise kwam vorig jaar nog in de actualiteit als onderzoeksrechter in Qatargate, het corruptieschandaal bij het Europees Parlement, maar hij moest zich terugtrekken uit dat dossier.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni