Gezien: burgemeester trekt zijn jas uit tegen seksisme

© BRUZZ
| Burgemeester Close met een T-shirt tegen seksuele intimidatie.
Updated: 22-11-2018 - 17:42

Indringende blikken, ongepaste vragen of ongewenste aanrakingen. Volgens het Gewestelijk Agentschap voor Gelijke Kansen krijgt 86 procent van de vrouwen ermee te maken in Brussel. Een campagne moet dat probleem aanpakken. Ook burgemeester Philippe Close (PS) doet mee.

Op zijn Facebookpagina laat burgemeester Close zien dat ook hij zich inzet voor de strijd tegen seksisme en seksuele intimidatie. In een filmpje, dat lijkt op een GIF, trekt hij zijn jas open en dicht. Daaronder draagt hij een T-shirt van de campagne #ZEROSEXISM.

Via die campagne vraagt het Gewestelijk Agentschap voor Gelijke Kansen, equal.brussels, aandacht voor deze vorm van intimidatie van vrouwen. Een reeks video’s laat bijvoorbeeld zien wat mensen kunnen doen als ze zien dat een vrouw wordt lastiggevallen: spreek de persoon aan op zijn grensoverschrijdende gedrag, of ga bij het slachtoffer staan om te laten zien dat ze niet alleen is.

Witte lintjes

Ter gelegenheid van de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen op 25 november worden komende zondag witte lintjes verdeeld op de markt van Molenbeek. Het gemeentepersoneel wordt uitgenodigd vrijdag al een lintje te dragen, symbool van het verzet tegen het geweld op vrouwen.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?