Gezien: Schaarbeekse gemeenteraad over parkeerbeleid doet zaal vollopen

Updated: 20-02-2020 - 06:32

Het gewijzigde parkeerbeleid in Schaarbeek, dat sinds 1 januari van kracht is, lokt al sinds de invoering ervan protest uit. Een inwoonster diende een interpellatie in tegen het beleid en die wordt vanavond behandeld tijdens de gemeenteraad. Maar er zijn ook een heleboel Schaarbekenaren die zich wel kunnen vinden in de strengere regelgeving. Zij dienden op hun beurt een tegeninterpellatie in, en dus wonen vanavond zowat tweehonderd mensen de zitting bij. Een evaluatie zal volgende zomer worden uitgevoerd, antwoordde de waarnemend burgemeester, Cécile Jodogne.

De belangrijkste maatregel van het nieuwe parkeerbeleid is een veralgemening van de groene zone over heel Schaarbeek. In 2019 bestond ongeveer de helft van Schaarbeek nog uit een blauwe zone, waarin bestuurders gedurende twee uur gratis konden parkeren met een blauwe schijf. Vanaf dit jaar zijn alle zones groen en dus betalend. In de groene zones kost parkeren 2 euro per uur tussen 9 en 21 uur, terwijl bewoners en bedrijven met een vrijstellingskaart er gratis parkeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?