Globe Aroma: Ook OCMW Vorst sluit zich aan bij protest

© Belga
16/02/2018

De Raad van het OCMW van Vorst heeft zich tijdens een zitting donderdagavond aangesloten bij de verontwaardiging die geuit werd als gevolg van de aanhoudingen vorige week in de lokalen van Globe Aroma. Tijdens de zitting verklaarden Ecolo-Groen, PS, sp.a, Defi en cdH zich solidair met de protestbeweging. MR onthield zich.

De raad van het OCMW is naar eigen zeggen verontwaardigd over de "terreur" verspreid door "deze gespierde interventie" bij de werknemers, de artiesten, de vrijwilligers en het betrokken publiek. Ze vraagt zich in een mededeling na afloop van de zitting af welk gevaar er schuilt "in een artistieke uitwisseling tussen mensen van diverse culturen".

"Als de ultieme institutionele speler voor deze mensen in een irreguliere situatie, maakt het OCMW zich zorgen over het feit dat de associatieve partners deze bijzonder kwetsbare mensen niet meer sereen kunnen ontvangen en dat ze, in het vervullen van hun missie van ondersteuning en culturele binding, niet meer beschermd worden tegen verdenkingen en controle logica", luidt het.

"Als deze verenigingen worden ondermijnd, moeten we vrezen voor een nog hardere clandestiniteit, overlevingsvoorwaarden die overgeleverd zijn aan alle misbruiken en een totale uitsluiting van die mannen en vrouwen wiens enige fout erin bestaat geen rechten te hebben", besluit OCMW-voorzitter Stéphane Roberti (Ecolo-Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Politiek , Globe Aroma , OCMW Vorst , protest

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni