Gsm-plafond Brusselse schepenen blijft nog even op 6.000 euro

© Philippe Close (via Twitter)
| De nieuwe bestuursploeg is officieel voorgesteld.

Het nieuwe Brusselse schepencollege mag opnieuw 6.000 euro per jaar kosten maken met hun dienst-gsm, exclusief btw. Het stadsbestuur overweegt wel om dat plafond te verlagen. "Want in de praktijk komen we niet in de buurt van dat bedrag."

Philippe Close (PS) en zijn ploeg mogen elk jaar tot 6.000 euro verbruiken met hun gsm. Dat bedrag is zonder btw. Als ze daarboven gaan en kunnen aantonen dat de extra kosten betrekking hebben op hun functie, dan is het opnieuw de Stad die bijspringt. Dat besliste de gemeenteraad van de Stad Brussel maandag.

De hoge bedragen zijn onlogisch in tijden van goedkope telefoon- en data-abonnementen, vindt David Weytsman (MR), die er een vraag over stelde tijdens de gemeenteraad.

Burgemeester Philippe Close gaf toe dat de bedragen erg hoog zijn. “Ze dateren uit een vroeger tijdperk, toen de roamingkosten soms tot hoge facturen leidden." De burgemeester wil nu onderzoeken of het plafond kan verlaagd worden. Hij wil de kwestie bekijken samen met bevoegd schepen Fabian Maingain (Défi). De burgemeester benadrukt ook dat niemand de voorbije jaren in de buurt van het plafond kwam.

In het verleden vielen vooral de gsm-rekeningen van toenmalig schepen en huidig gemeenteraadslid Bertin Mampaka (CDH) op. Die bedroegen in 2005 bijvoorbeeld 20.000 euro.

Groenen en Persoons zonder dienstwagen

In het voordelenpakket van de schepenen zit ook de mogelijkheid om een dienstwagen te nemen met chauffeur. De vier groene schepenen zien daarvan alvast af. Ook Ans Persoons (Change.brussels) neemt geen dienstwagen. Wat de PS-schepenen zullen doen is niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?