Hervé Doyen geeft na 22 jaar de burgemeesterssjerp door

herve_doyen_cdh_940_667px_c_kabinet_celine_fremault.jpg
© Kabinet Céline Fremault
| Hervé Doyen (CDH), Brussels parlementslid en burgemeester van Jette
© Kabinet Céline Fremault
| Hervé Doyen (CDH), Brussels parlementslid en burgemeester van Jette

De burgemeester van Jette Hervé Doyen (CDH) gaat eind dit jaar met pensioen. Een interne procedure om een opvolger te vinden wordt opgestart.

Hervé Doyen (CDH) zal binnen enkele maanden het ambt van burgemeester overdragen. Dat vertelt hij in de een reeks waarin La Capitale met burgemeesters de balans opmaakt van deze legislatuur. Doyen staat al meer dan twintig jaar aan het hoofd van de gemeente. Na die tijd wacht het verenigingsleven op hem. Ook wil hij wellicht enkele reizen maken en voorzitter van het OCMW blijven, bevestigt hij aan BRUZZ.

De naam van zijn opvolger is nog niet bekend. “In december maak ik de vacature op de lijst bekend. We hebben een interne procedure. Twee kandidaten zijn Claire Vandevivere en Benoît Gosselin. Ik heb geen voorkeur,” zeg Doyen aan La Capitale.

Terugblikkend op deze legislatuur herinnert Doyen zich vooral op vlak van mobiliteit enkele netelige dossiers. De Léon Théodorstraat bijvoorbeeld, waar de MIVB de sporen vervangt en waar parkeerplaatsen worden geschrapt om te voldoen aan onder andere het Good Move-plan. Voor parkeerders is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven.

Een van de andere projecten is het binnenhalen van het Magritte-wijkcontract, dat de komende drie jaar van de grond zal komen. Met de renovatie van de abdij van Dieleghem, het cultureel centrum Armillaire en de renovatie van de Franstalige bibliotheek is er nog meer moois op komst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?