Immunoloog met Brusselse link gaat voor Trump op zoek naar coronavaccin

© Brainstorm Health / Flickr
| Moncef Slaoui was jarenlang het hoofd van de vaccindivisie van het internationale gezondheidszorgbedrijf GlaxoSmithKline (GSK) en heeft reeds verschillende vaccins ontwikkeld.

De man die door de Amerikaanse president Donald Trump is aangesteld om een vaccin tegen het coronavirus te vinden, is van Marokkaans-Belgische afkomst. Moncef Slaoui studeerde en werkte jarenlang in Brussel.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Moncef Slaoui (61) aangesteld als hoofd van operatie 'Warp Speed', het project dat hij vrijdag heeft voorgesteld. Trump verwacht met zijn project tegen eind dit jaar een vaccin tegen het coronavirus op de markt te brengen. Daarvoor heeft hij de hulp ingeschakeld van expert Slaoui, die opgroeide in Marokko maar daarna naar Brussel kwam om er te studeren en werken.

Slaoui behaalde zijn doctoraat in immunologie en moleculaire biologie aan de ULB. Nadien studeerde hij aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard, maar in 1985 keerde hij terug naar België, waar hij zowel aan de ULB als aan de Universiteit van Bergen heeft gedoceerd, zo schrijft de VRT.

Slaoui stond jarenlang aan het hoofd van de vaccindivisie GlaxoSmithKline (GSK) en heeft al verschillende vaccins ontwikkeld. President Trump noemt Slaoui "één van de meest gerespecteerde mannen ter wereld in de productie van vaccins."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?