| Jean-François Leconte

Jean-François Leconte wordt secretaris-generaal van Kanal

© BRUZZ
20/12/2017

Jean-François Leconte, kabinetschef van minister Didier Gosuin (Défi), wordt de nieuwe secretaris-generaal van Kanal, het nieuwe museum voor moderne kunst in de oude Citroëngarage. Dat meldt RTBF. Eerder was de functie nochtans voorbehouden voor bezieler Yves Goldstein (PS).

In januari 2018 begint Jean-François Leconte als chef van museum Kanal. Dat heeft de raad van bestuur dinsdagavond beslist. Een opvallende beslissing, die functie leek weggelegd voor huidig projectverantwoordelijke Yves Goldstein.

Goldstein, ex-kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS), werd in september nog voorgedragen als topman van Kanal. Maar regeringspartij CDH blokkeerde die benoeming.

Jean-François Leconte werkt al bijna 20 jaar nauw samen met minister Didier Gosuin (Défi). Na een periode als journalist bij La Dernière Heure, werd hij in 1999 woordvoerder van Gosuin, toen minister van Leefmilieu. Na een periode in de oppositie werd Leconte in 2014 diens kabinetschef.

Hij geeft op dit moment ook les aan communicatieschool IHECS in Brussel en zetelt in de raad van bestuur van Brusselse tv-zender BX1.

Volgens RTBF was Leconte de enige kandidaat voor de functie. Het museum opent zijn deuren in mei 2018.

Net zoals bij Goldstein blijft ook deze politieke benoeming niet gespaard van kritiek.

Brusselse instellingen zijn te politiek, zegt Gaëtan Van Goidsenhoven (MR).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Expo , Jean-François Leconte , Yves Goldstein , Kanal , Museum voor moderne kunst , Didier Gosuin , Rudi Vervoort , IHECS , BX1

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni