CDH wil Goldstein 'niet zomaar' aanvaarden als topman Citroënmuseum

Het CDH is niet a priori gekant tegen de benoeming van PS'er Yves Goldstein als topman van het Brusselse Citroënmuseum, maar vindt dat andere geïnteresseerden op zijn minst hun kandidatuur moeten kunnen indienen. Dat heeft CDH-voorzitter Benoît Lutgen zondag gezegd op L'Invité op RTL-TVI.

Het was oppositiepartij MR die vrijdag in een persbericht meldde dat het CDH de benoeming van Goldstein, oud-kabinetschef van minister-president Rudi Vervoort (PS), tot gedelegeerd bestuurder van de stichting Citroën zou hebben geblokkeerd in de Brusselse ministerraad.

In regeringskringen werd evenwel ontkend dat de benoeming van Goldstein 'as such' op de agenda stond.

Hoe dan ook wil CDH de benoeming van Goldstein niet zomaar goedkeuren, gaf partijvoorzitter Lutgen zondag aan. "Ik zeg niet dat mijnheer Goldstein niet de beste is. Maar laten we tenminste anderen de kans geven om museumdirecteur te worden", aldus Lutgen, die betreurt dat er geen vacature uitgeschreven werd. Voor Lutgen is de geplande benoeming "een mooi voorbeeld van slecht bestuur" van de PS.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?