Jennifer Gesquiere volgt Shirley Doyen op als schepen in Jette

© MR
| Jennifer Gesquiere, toekomstig MR-schepen in Jette.

In Jette nam de liberale schepen Shirley Doyen ontslag nadat bekend raakte dat er een gerechtelijk onderzoek naar haar loopt. Burgemeester Hervé Doyen (CDH), die geen familie is, laat weten dat Jennifer Gesquiere als de eerstvolgende vrouw op de MR-lijst haar zal vervangen.

Gesquiere is vicevoorzitter van de lokale MR-fractie. Ze werkt op het kabinet van aftredend schepen Shirley Doyen en schepen Olivier Corhay. In een verder verleden werkte ze op het kabinet van schepen Alain Courtois (MR) in Brussel Stad.

Tijdens de eerstvolgende gemeenteraad, op woensdag 24 juni, zal er gestemd worden over de nieuwe schepen. Daarna zal ze direct in functie treden, laat burgemeester Doyen weten. Ze zal alle bevoegdheden van haar voorgangster overnemen.

Hervé Doyen laat ten slotte weten het spijtig te vinden dat Shirley Doyen aftreedt. Het onderzoek van de federale gerechtelijke politie is immers nog niet afgerond. "Ze moet persoonlijke redenen hebben om af te treden. Op dit moment heb ik geen reden om te denken dat ze gefraudeerd heeft. Maar het is de rechter die moet oordelen, niet ik."

Volgens haar partij de MR is het ontslag van Shirley Doyen geen schuldbekentenis. Volgens lokaal voorzitter Steve Hendrick zet ze een stap opzij om "de sereniteit en het functioneren van de gemeentelijke instellingen zo goed als mogelijk te bewaren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?