Onderzoek naar valse volmachten in Jette: schepen Shirley Doyen neemt ontslag

© Jette Irisnet
| Schepen Shirley Doyen

In Jette neemt de liberale schepen Shirley Doyen ontslag nadat bekend raakte dat er een onderzoek loopt naar valse volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Ze stapt ook op uit de gemeenteraad, laat de lokale MR-afdeling woensdag weten.

De gerechtelijke federale politie van Brussel is een onderzoek gestart rond valse volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Daarbij zouden nog geen verdachten zijn geïdentificeerd. Maar volgens de krant draait het rond tientallen volmachten die zouden zijn bekomen uit één en hetzelfde rusthuis in Jette. Shirley Doyen werkt in dat rusthuis. Op bepaalde volmachten zou enkel een kruisje staan in plaats van een handtekening.

“Iedereen op de lijst was op de hoogte van de volmachten”, zei een liberale bron al aan BRUZZ. “Ik weet dat ik een enveloppe heb gekregen met een volmacht en ik heb die geweigerd." De reden daarvoor krijgt BRUZZ niet te horen. “Ik heb mijn uitleg daarvoor gegeven aan de partij. Het is nu aan het parket om uit te zoeken of er iets frauduleus is gebeurd.”

Volgens haar partij de MR is het ontslag van Shirley Doyen (die overigens geen familie is van cdH-burgemeester Hervé Doyen), geen schuldbekentenis. Volgens lokaal voorzitter Steve Hendrick zet ze een stap opzij om "de sereniteit en het functioneren van de gemeentelijke instellingen zo goed als mogelijk te bewaren".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?