Kalvin Soiresse Njall, leraar en oprichter van het collectief Mémoire Coloniale

| Kalvin Soiresse Njall

Kalvin Soiresse Njall wordt voorzitter Cocof-parlement

© Belga - BRUZZ
15/07/2023

Ecolo kiest voor Kalvin Soiresse Njall als nieuwe voorzitter van het Brusselse Franstalige parlement (Cocof), dat momenteel wordt voorgezeten door Magali Plovie. Plovie wordt rechter bij het Grondwettelijk Hof.

Kalvin Soiresse Njall (Ecolo) is Brussels parlementslid, gespecialiseerd in gelijke kansen en dekolonisatie, en houdt zich in het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel met onderwijs bezig. Hij is ook gemeenteraadslid in Ganshoren en voormalig coördinator van het collectief Mémoire Coloniale. Hij heeft tijdens zijn carrière gewerkt als leraar en sportjournalist.

Tijdens zijn termijn aan het hoofd van de raad van de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof) zal de toekomstige voorzitter "bijzondere aandacht" besteden aan jongeren. "We moeten onze instellingen nog meer openstellen. Vooral voor jongeren, want een open parlement is zuurstof voor een levende democratie. Het is met deze waarden van participatie en openheid, die Magali Plovie dierbaar zijn, dat ik het werk aan het hoofd van Cocof zal voortzetten", legt hij uit.

Kalvin Soiresse Njall is de eerste voorzitter van een Belgisch assemblée met zwarte roots. Hij is afkomstig uit Togo en kwam in 2004 aan in België. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de ULB.

Magalie Plovie ruilt in september haar functie als voorzitter van Cocof in voor die van rechter bij het Grondwettelijk Hof. Met haar vertrek naar het Grondwettelijk Hof laat Magali Plovie ook een plaats achter in het Brusselse parlement. Marie Borsu, momenteel gemeenteraadslid in Elsene, zal haar vervangen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni