Karl Vanlouwe, lijsttrekker voor N-VA in Ganshoren

| Karl Vanlouwe, lijsttrekker voor N-VA in Ganshoren.

Karl Vanlouwe: 'Open VLD, CD&V en MR hebben niet aan gevolgen gedacht'

© BRUZZ
09/12/2018

Vlaams parlementslid, deelstaatsenator en gemeenteraadslid in Ganshoren Karl Vanlouwe (N-VA) reageert op de regeringscrisis. "Dit is nu een heel moeilijk en spijtig moment. Men heeft niet nagedacht over de gevolgen."

"Men heeft ons uit deze regering geduwd met alle gevolgen van dien", zegt Karl Vanlouwe aan BRUZZ. "Er komen nog heel wat dossiers op ons af, zoals sociaal-economische hervormingen, waarvoor deze regering geen steun zal vinden."

N-VA-ondervoorzitter Cieltje Van Achter zei deze ochtend nog dat Open VLD en CD&V de ruimte niet hebben gelaten om zich te onthouden bij de stemming over het VN-migratiepact. "Daardoor hebben ze deze regering in een moeilijke situatie gebracht", aldus Vanlouwe. "Men denkt niet na over de gevolgen voor deze regering, voor de beslissingen die de komende vijf maanden genomen moeten worden."

'Laatste dossier'

"Dossier per dossier zullen ze bij ons en andere oppositiepartijen moeten aankloppen om te zien of ze een meerderheid vinden", klinkt het nog. Voor het migratiepact heeft de regering wel de steun van de oppositiepartijen, uitgezonderd het Vlaams Belang.

"Dat dit het laatste dossier wordt met een meerderheid, is een mogelijkheid. Daar had men aan moeten denken", reageert Vanlouwe.

'Migratie is een probleem'

Volgens PS-fractieleider in de Kamer Ahmed Laaouej is N-VA het Vlaams Belang achterna aan het lopen. "Dat is een dooddoener als men geen argumenten heeft", repliceert Vanlouwe. "Migratie is een probleem. Wij zien dat hier in Brussel met wat er in het Maximiliaanpark en het Noordstation gebeurt. Wij willen onze grenzen veilig stellen."

De Block, die de portefeuille van Theo Francken overneemt, liet al weten een einde te maken aan de asielquota van Francken én voor een "streng, maar rechtvaardig beleid" te gaan. "We zullen zien of dat zo is. We zullen zien welk beleid er gevoerd zal worden", aldus Vanlouwe nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , N-VA , Karl Vanlouwe , regeringscrisis

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni