Plenaire vergadering van de Kamer met Eerste Minister Charles Michel (MR)

| Eerste Minister Charles Michel (MR.)

Klimaatcoalitie uitgenodigd bij premier Michel

© Belga
28/01/2019

Eerste minister Charles Michel ontvangt dinsdag een delegatie van de Klimaatcoalitie. Dat laat zijn kabinet maandag weten aan Belga. De premier wil "luisteren naar hun concrete voorstellen en erover debatteren". "Tienduizenden burgers hebben een sterke boodschap uitgestuurd. Die boodschap zal gehoord worden."

Zondag kwamen 70.000 mensen op straat in Brussel om er te betogen voor het klimaat. De manifestanten vragen strengere maatregelen tegen de klimaatopwarming. De afgelopen weken werd de hoofdstad elke donderdag al overspoeld door duizenden spijbelende jongeren met dezelfde boodschap.

Premier Charles Michel heeft die boodschap duidelijk gehoord, zegt hij. Hij nodigt dinsdag een aantal vertegenwoordigers van de Klimaatcoalitie uit om naar hun ideeën te luisteren. De Klimaatcoalitie verenigt tientallen milieuorganisaties, burgerbewegingen, ngo's en vakbonden en organiseerde de klimaatmars van begin december, die 65.000 mensen op de been bracht.

Al veel gedaan

Eerder op de dag zei premier Michel al dat het klimaat één van zijn drie topprioriteiten is. "Maar we moeten zorgen voor én bevoorradingszekerheid én redelijke tarieven, en tegelijk ook onze internationale engagementen respecteren. Dat is niet evident", zei hij tijdens de Diplomatieke Dagen, de jaarlijkse bijeenkomst van de Belgische diplomatie.

Michel zei ook dat de regering de afgelopen jaren al veel heeft gerealiseerd, maar dat die realisaties misschien te weinig in de verf zijn gezet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Samenleving , Milieu , Charles Michel , March for the climate , klimaatcoalitie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni