Pierre Kompany en zijn opvolger als burgemeester van Ganshoren, Jean-Paul Van Laethem

| Pierre Kompany en zijn opvolger als burgemeester van Ganshoren, Jean-Paul Van Laethem.

Kompany geeft dinsdag burgemeestersfakkel door aan Van Laethem

EDB
© BRUZZ
20/05/2022

Burgemeester van Ganshoren Pierre Kompany (ProGanshoren) zal dinsdag zijn sjerp doorgeven aan partijgenoot Jean-Paul Van Laethem. Die wil zich in eerste instantie focussen op de renovatie van rusthuis Home Heydeken.

Eind februari diende Pierre Kompany zijn ontslag in. De burgemeesterswissel stond beschreven in het akkoord dat voor de verkiezingen van 2018 was gesloten. Die wissel wordt nu doorgevoerd. Kompany wordt opgevolgd door Jean-Paul Van Laethem, die nu tweede schepen is.

Van Laethem geeft aan zich in eerste instantie te willen focussen op de renovatie van rusthuis Home Heydeken. “Dat sleept al lang aan. Ik stel bovendien een ambitieus plan voor waarbij het rusthuis, het administratief centrum en de administratie van het OCMW allemaal op dezelfde site aan de Hervormingslaan gesitueerd kunnen worden.”

Van Laethem geeft ook aan dat hij voor het einde van de legislatuur in oktober 2024 werk wil maken van een participatiehuis in het park van de sociale woningen Lojega. “Ook de bouw van een sportpaviljoen in de Bosstraat wil ik realiseren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni