Laaouej wil N-VA in 2019 uit federale regering verdrijven

© PS Koekelberg
| Ahmed Laaouej (PS), burgemeester van Koekelberg en lijsttrekker voor de Kamer in Brussel.

Ahmed Laaouej, straks burgemeester van Koekelberg en PS-lijsttrekker voor de Kamer in Brussel, maakt er zijn persoonlijke missie van om N-VA uit de federale meerderheid te verdrijven. "We moeten ons ontdoen van het rechtste discours dat gevaren wordt. Om België te bevrijden."

"De MR moet zich bevrijden van de N-VA zodat vervolgens België dat ook kan doen", aldus Laaouej in een interview in Le Soir.

De PS-Kamerfractieleider hekelt dat de federale meerderheid het sociaal overleg niet respecteert. "De rechtse partijen met de N-VA op kop moeten niet weten van werknemersorganisaties. Het is tijd dat we ons sociaal model herinrichten."

En dat kan niet met de N-VA, vindt Laaouej. "De doelstelling moet zijn om de N-VA uit de regering te zetten in 2019. Ik kan het niet duidelijker zeggen: de PS zal in geen geval met de N-VA besturen. Ook niet als er geen meerderheid mogelijk is zonder de N-VA.

Warme oproep

Laaouej, die in de Kamer in Brussel de PS-lijst zal trekken in mei 2019, doet een warme oproep aan de huidige meerderheidspartijen. "CD&V, Open VLD, en ook MR, hebben een historische verantwoordelijkheid", zegt hij.

De toekomstige burgemeester van Koekelberg waarschuwt voor de dominantie van de N-VA. Daar is de "capitulatie" van premier over het VN-migratiepact na de blokkering door Vlaams nationalisten het perfecte voorbeeld van, stelt Laaouej. "Wij in België wisten dat de echte macht bij de N-VA lag, maar nu weet heel de wereld dat."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?