Linkebeek: Geen witte rook na vergadering drie partijen

© Imagedesk Geertje De Waegeneer
| De gemeenteraad van Linkebeek is berucht om haar woelige zittingen.

De eerste vergadering van de drie partijen met verkozenen in faciliteitengemeente Linkebeek, meer bepaald 'Link@Venir' van Yves Ghequière, 'Ensemble LBK Samen' van Damien Thiéry en de tweetalige lijst Activ', over het voorstel van deze laatste om een "algemene meerderheid" te vormen, heeft zondagavond nog geen witte rook opgeleverd.

"Er is nog geen witte rook, noch werden er beslissingen genomen. Er is echter wel de wil bij de aanwezigen om samen naar een oplossing te zoeken teneinde een werkbaar college op poten te zetten," aldus Roel Leemans van Activ' na afloop van de vergadering.

Eén handtekening tekort

Link@Venir heeft in de nieuwe raad 7 zetels, Ensemble LBK Samen 5 en Activ' 3. Omdat in faciliteitengemeenten schepenen rechtstreeks verkozen worden, heeft Link@Venir twee mandaten in het schepencollege en LKB één. Het is nog niet uitgemaakt wie als burgemeester wordt voorgedragen. Ghequière, die het ambt het meest ambieert, heeft hiervoor nog één handtekening tekort.

'Geen communautaire twisten meer'

Na een reeks gesprekken met Link@Venir pleitte Activ' een tiental dagen geleden onverwachts voor onderhandelingen om te komen tot een 'algemene meerderheid' met drie partijen.

Dit moet de basis leggen voor een samenwerking tussen de twee vermelde partijen in het schepencollege en tussen alle drie in de op te richten gemeentelijke commissies rond onder meer mobiliteit, sport, ecologie en economie.

Als voorwaarde voor samenwerking eist Activ' dat de communautaire twisten in de komende legislatuur aan de kant geschoven worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?