© Marie Nyssens via Facebook | Marie Nyssens (44) is gemeente- en politieraadslid in Schaarbeek.

Marie Nyssens nieuwe voorzitter van Brusselse CDH

TDN
© Belga
12/12/2019

De partij CDH heeft woensdagavond een nieuwe voorzitter gekozen voor haar Brusselse afdeling. Marie Nyssens, gemeenteraadslid in Schaarbeek en voorzitster van La Ligue des Familles, werd verkozen als opvolger van Jean-François Thayer.

Nyssens stelde zich samen met running mates Dorothée Cardon de Lichtbuer, voormalig burgemeester van Kraainem, en Malika Madi verkiesbaar. De 44-jarige Schaarbeekse is sinds 2012 actief in de politiek. Nyssens zal haar mandaat in de gemeente- en politieraad van Schaarbeek, alsook haar voorzitterschap van de Ligue des Familles, in januari neerleggen.

De Franstalige christen-democraten moesten na de desastreuze gewestverkiezingen in mei herbronnen. De nieuwe voorzitster zal CDH samen met een jonge ploeg vernieuwen. Sofia Bennani, gemeente- en politieraadslid in Anderlecht, en Jean-Yves Kitantou, voorzitter van CDH in Molenbeek, worden vicevoorzitters.

Op zoek naar CDH-identiteit

Laurent Hacken, kopstuk van CDH in Vorst, wordt aangesteld om de transformatie in goede banen leiden. Alketa Selimag, OCMW-raadslid in Koekelberg, wordt schatbewaker en de Jetse militante Zoe Van Hecke is aangeduid als secretaris.

"We moeten bezinnen en actie ondernemen om de Brusselse humanisten een sterke identiteit te geven. Met onze militanten zullen we het hervormingsproces uitrollen. Uiteraard zal dat gebeuren in samenspraak met het nationale partijbureau", reageert Nyssens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Schaarbeek, Politiek, Marie Nyssens, Jean-François Thayer, CDH

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie