Céline Fremault (CDH)

| Céline Fremault (CDH)

Akkoord bereikt over extra steun voor CDH

EDB
© BRUZZ
11/10/2019

In het Brussels Parlement werd een akkoord bereikt in verband met de toekenning van financiële ondersteuning aan kleinere partijen. De drempel voor die steun wordt verlaagd, en dat is goed nieuws voor het CDH, dat voortaan op meer ondersteuning zal kunnen rekenen.

Om erkend te worden als fractie in het parlement – en dus meer financiële steun te ontvangen – moet een Franstalige partij minstens zeven verkozenen hebben. CDH heeft er maar zes, en dus één te weinig. Daarom diende Céline Fremault (CDH) in juli een verzoek in om die grens te verlagen.

Op donderdag werd een akkoord bereikt over de verlaging van die drempel, weet de RTBF. Van zodra het reglement aangepast is, zal het voor Franstalige partijen volstaan om vier verkozenen te hebben om als politieke fractie erkend te worden, voor Nederlandstalige blijft het bij één.

Het voorstel kon rekenen op een brede consensus, maar moet nu nog gestemd worden. Sommige partijen sluiten daarbij niet uit dat de door CDH ingediende basistekst nog op een aantal vlakken gewijzigd zal worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , CDH , Céline Fremault , fractie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni