Onderzoekscommissie Samusocial hoorzitting voormalig burgemeester Yvan Mayeur

| "Ik zeg het duidelijk: het Samusocialschandaal bestaat niet," aldus de ex-burgemeester

Mayeur: 'Ik ben slachtoffer van politieke moord'

© Belga
14/04/2018

In het boek Yvan Mayeur, Citoyen de Bruxelles (Yvan Mayeur, Burger van Brussel, red.), komt ex-burgemeester Mayeur terug op de affaire rond Samusocial. De ex-PS'er moest vorig jaar opstappen na het schandaal over hoge zitpenningen en zijn rol over mogelijke fraude bij de daklozenorganisatie. Volgens Mayeur was er echter geen sprake van een schandaal.

“Ik zeg het duidelijk: het Samusocialschandaal bestaat niet. Het zou wel bestaan als we Samusocial nooit hadden opgericht en het niet was uitgegroeid tot de sociale onderneming zoals we die vandaag kennen,” schrijft Mayeur in het boek, waarvan een voorpublicatie in La Capitale staat.

Hij schrijft ook dat een terugkeer naar de politiek er wellicht niet in zit. Volgens hem was de hele affaire rond Samusocial een voorwendsel om hem aan de deur te zetten. Mayeur noemt zichzelf het slachtoffer van een “politieke moord”, gepleegd door ex-partijgenoot en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). “Sinds het begin was Vervoort zowel aanklager als beul,” staat er in het boek.

'Gewest is jaloers'

Het probleem ligt volgens het boek bij de jaloezie van het Gewest voor de Stad Brussel. “Het Gewest kan zich moeilijk identificeren met het politieke landschap van de Stad,” aldus Mayeur.

Samusocial

De raad van bestuur van daklozenorganisatie Samusocial kreeg in 2016 voor 60.000 euro aan zitpenningen. Mayeur (PS) en Peraïta (PS) moesten opstappen als burgemeester en OCMW-voorzitster.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Politiek , Samusocial , Yvan Mayeur , Rudi Vervoort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni