awel merci

MR-kandidaat voert campagne op Tinder

© LB via Facebook
| De datingapp schopt het tot campagnemiddel.

Wie denkt dat Tinder enkel geschikt is om jezelf naar een nieuw lief te swipen, heeft het bij het verkeerde eind. Of althans, dat is wat een MR-kandidaat uit Elsene denkt. Hij maakte naar eigen zeggen een profiel aan op de datingapp om campagne voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen te voeren.

“Ik vind het een jong, modern en origineel medium om campagne mee te voeren,” beweert Laurent Bonfond. De Elsenaar staat op de achttiende plaats van de Lijst van de Burgemeester van Dufourny en wilde het duidelijk eens anders aanpakken.

Toch wil de liberaal geen misverstanden creëren. “Ik gebruik de datingapp enkel met een politiek motief en ik heb niet de intentie om mijn politieke ambities te gebruiken om iemand te ontmoeten met wie ik verder zou gaan dan een politiek debat,” meldt Bonfond aan La Capitale.

Daarbij benadrukt de Elsenaar ook dat hij de criteria van Tinder zodanig heeft aangepast opdat iedereen van stemgerechtigde leeftijd – ongeacht geslacht – hem kan bereiken. Al lijkt hij zich volgens La Capitale in zijn eigen presentatie toch vooral tot de Elsense vrouwen en – waarom niet – die van andere gemeenten te richten.

Voor wie inmiddels graag eens in debat gaat met de liberaal: Bonfond is dertig jaar oud, vrijgezel en te bereiken via Tinder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?