MR-voorzitter Bouchez haalt uit naar betogende PS-collega

© Photonews
| George-Louis Bouchez (MR)

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez haalt uit naar zijn PS-tegenhanger Paul Magnette, die maandagmorgen meeliep met de socialistische vakbond in de nationale betoging in Brussel. "Politici moeten de koopkracht verhogen door de belastingen van werkende mensen te verlagen, in plaats van te betogen", tweet hij.

De vakbonden organiseren maandag een nationale actiedag voor meer koopkracht en de bijsturing van de loonnormwet van 1996. Volgens de bonden zakten 80.000 manifestanten af naar Brussel voor de nationale betoging.

Onder hen ook de voorzitter van de Franstalige socialisten Paul Magnette, die op twitter enkele foto's postte waarop hij te zien is naast leden van de socialistische vakbond ABVV. "Aan de zijde van de werknemers en vakbonden deze ochtend in het kader van de nationale betoging", schrijft hij erbij. "Voor een stijging van de koopkracht en de vrijheid om de beste salarissen te onderhandelen. We zetten de strijd verder!"

Zijn liberale evenknie vindt dat ongepast. "De PS betoogt dus tegen de maatregelen en het beleid van de minister van Werk van de PS en van de regering", tweet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. "Politici moeten de koopkracht verhogen door de belastingen van werkende mensen te verlagen, in plaats van te betogen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?