Philip Surmont (N-VA) neemt om persoonlijke redenen ontslag als gemeenteraadslid in Evere. Aangezien zijn enige opvolger zijn mandaat niet kan overnemen, verdwijnt N-VA uit de Everse gemeenteraad.

“Ik moet door persoonlijke redenen verhuizen, waardoor ik dus genoodzaakt ben om mij terug te trekken uit de gemeenteraad,” zegt Philip Surmont. Surmont raakte bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verkozen. De N-VA kwam voor de eerste keer op in Evere, met twee kandidaten en met Surmont als lijsttrekker, en haalde 4,8 procent. Zo kreeg N-VA één zitje in de gemeenteraad.

Geen N-VA-opvolger

De tweede op de lijst en dus de opvolger van ontslagnemend gemeenteraadslid Surmont is Jacqueline Renders. Renders liet echter weten Surmont niet te kunnen opvolgen wegens gezondheidsredenen. Aangezien Surmont en Renders de enige twee kandidaten waren in Evere, zal er geen N-VA-lid meer zetelen in de gemeenteraad. “Als Renders bevestigt dat zij dat niet wil, moeten wij een berekening maken om te zien wie de zetel krijgt toegewezen,” zegt burgemeester Ridouane Chahid (PS).

“Ik vind het heel lastig ten opzichte van mijn kiezers,” zegt Surmont. “Dat heeft me lang doen twijfelen, maar ik kan niet anders.”

Surmont blijft lid bij N-VA, maar zal geen politiek mandaat meer opnemen.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni