© N-VA | Philip Surmont moest zich om persoonlijke redenen in december terugtrekken uit de gemeenteraad van Evere.

N-VA-zetel in gemeenteraad Evere verhuist naar PS

SD
© BRUZZ
18/01/2022

De enige zetel van de partij N-VA in de gemeenteraad van Evere zal verhuizen naar de Lijst van de Burgemeester. Voormalig schepen Dominique Clajot zal de zetel overnemen van Philip Surmont, die in december ontslag nemen. Bij N-VA waren geen opvolgers meer beschikbaar, waardoor de zetel naar een andere partij gaat.

Surmont moest om persoonlijke redenen verhuizen en zag zich dus genoodzaakt ontslag te nemen. Aangezien zijn enige opvolger, Jacqueline Renders, zijn mandaat niet kon overnemen om gezondheidsredenen, verdween N-VA uit de Everse gemeenteraad. De zetel komt na een herberekening van het verkiezingsresultaat toe aan de Lijst van de Burgemeester, weet La Dernière Heure.

De Lijst van de Burgemeester, die in 2018 werd aangevoerd door minister-president en huidig titelvoerend burgemeester Rudi Vervoort (PS), telt nu 17 van de 33 zetels en heeft dus een absolute meerderheid in de gemeenteraad van Evere.

De 62-jarige Dominique Clajot (PS) neemt de zetel over tijdens de volgende zitting op 27 januari. Clajot was schepen tussen 2008 en 2018. Toen wilde ze zich uit de politiek terugtrekken om zich op haar gezin te focussen, ze was in 2018 lijsttrekker.

Intussen telt N-VA nog zes gemeenteraadsleden in het Brussels gewest: één in Brussel-Stad, één in Anderlecht, één in Ganshoren, één in Sint-Agatha-Berchem, één in Jette en één in Sint-Jans-Molenbeek. N-VA heeft ook nog drie parlementsleden in het Brussels parlement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie