| Bougmar verzekert dat ze haar mandaat als onafhankelijk gemeenteraadslid ten volle zal blijven uitoefenen.

Nieuwe klap voor Les Engagés: gemeenteraadslid Sint-Agatha-Berchem verlaat de partij

JDK
© BRUZZ
19/10/2022

Laïla Bougmar, gemeenteraadslid in Sint-Agatha-Berchem, heeft aangekondigd de partij Les Engagés te verlaten. Bougmar verzekert dat ze haar mandaat als onafhankelijk gemeenteraadslid ten volle zal blijven uitoefenen.

In Brussel is het een bloedbad binnen de partij Les Engagés (ex-cdH tot 2022). Ook de vertrekkende schepenen volgen elkaar op. Véronique Lefrancq (Koekelberg), Abdelkarim Haouari (Molenbeek), Selloi Hannaoui (Schaarbeek): de lijst wordt steeds langer.

Dinsdag viel de beslissing, Bougmar breekt met de weg die Les Engagés inslaat. "Ik ben een humanist en de waarden die ik verdedig zijn niet meer terug te vinden in de nieuwe beweging binnen de partij”, legt ze uit. “Sinds jaren zet ik mij dagelijks met overtuiging in voor alle inwoners van onze mooie gemeente Sint-Agatha-Berchem, maar ik kan het politieke project van Les Engagés niet meer steunen.”

Bougmar blikt ook kort vooruit naar de verkiezingen van 2024: “Voor de verkiezingen wil ik deel uitmaken van een verenigend project, een project dat waarden en respect voor iedereen met zich meebrengt. Want wat voor mij echt telt is het luisteren naar de inwoners van Berchem.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni