Open Dag van Europese instellingen lokt 30.000 bezoekers naar Brussel

┬ę Belga
04/05/2019
Updated: 04/05/2019 18.26u

De Open Dag van de Europese instellingen heeft zaterdag meer dan 30.000 mensen naar de gebouwen op en rond het Brusselse Schumanplein gelokt. Dat meldt de communicatiedienst van het Europees parlement.

Op 9 mei viert de Europese Unie Europadag, het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. Naar aanleiding van die feestdag kan het grote publiek een kijkje komen nemen in de Europese instellingen. Op 9 mei kunnen bezoekers in Luxemburg terecht en op 19 mei is het Europees parlement in Straatburg te bezichtigen.

Deze zaterdag waren de Europese instellingen in Brussel aan de beurt. Wie dat wil, kan de gebouwen op en rond het Schumanplein tussen 10 en 18 uur bezoeken. Geïnteresseerden konden er een rondleiding krijgen, of deelnemen aan allerlei activiteiten zoals debatten.

Thema van dit jaar zijn de Europese verkiezingen van 23 tot 26 mei. Alle EU-burgers kunnen dan een nieuw Europees parlement samenstellen. Het Europees parlement roept alle Europeanen ook op dat te doen. Op de website www.ikstemdezekeer.eu kan iedereen terecht voor meer informatie over de Europese stembusgang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Europees Parlement, Europese Commissie, opendeurdag, Europese Verkiezingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni