Evere Gemeentehuis

| Tijdens een speciale zitting van de gemeenteraad vorige week bevroeg de oppositie de meerderheid over het uitblijven van de begroting voor 2019.

Oppositie in Evere bezorgd over uitblijven begroting

GR
© BRUZZ
26/09/2019

Het is al september, maar in Evere is de begroting voor dit jaar nog altijd niet afgeklopt. Op een speciaal bijeengeroepen gemeenteraadszitting kon de meerderheid geen sluitende boekhouding voorleggen, aldus de oppositie. "Het is du jamais vu. We zijn de enige gemeente waar een jaar na de verkiezingen de hele administratie tot stilstand is gekomen", zegt Jean-Philippe Mommart van oppositiepartij Ecolo-Groen.

Vorige week vond er op aandringen van de oppositie een speciale zitting van de gemeenteraad plaats om de meerderheid het vuur aan de schenen te leggen over de begroting van 2019. Die blinkt uit in afwezigheid en dat kan volgens de oppositie niet langer.

"We zijn de enige gemeente waar de hele administratie een jaar na de verkiezingen tot stilstand is gekomen. Zelfs boeken kopen voor de bibliotheek kan niet meer", zegt Jean-Philippe Mommart, oppositieleider van Ecolo-Groen, aan La Dernière Heure. Die laatste wil dat er snel duidelijkheid komt, zowel over de begroting van dit jaar, als over het opstellen van het driejarenplan tot 2021.

Begroting 2021 niet in evenwicht

Zijn bezorgdheden worden gedeeld door Alain Vander Elst, gemeenteraadslid voor MR. "De burgemeester (waarnemend burgemeester Christian Beoziere (PS), red.) heeft ons uitgelegd dat de begroting voor 2021 niet in evenwicht is. Jammer genoeg hebben we van hem ook geen plan te horen gekregen dat het probleem moet oplossen. Het budget moest al meerdere malen herberekend worden. We zitten nu al aan de tiende versie. Daaraan merk je dat de meerderheid het spoor bijster is."

Vanuit de meerderheid wordt er voorlopig zuinig omgesprongen met commentaar. "Het driejarenplan zal na afronding worden voorgelegd aan het Gewest", klinkt het droog bij eerste schepen Ridouane Chahid (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Politiek , begroting

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni