Olivier Maingain (Défi) bij een consultatie door Koning Filip na de verkiezingen van 26 mei 2019
© PhotoNews | Olivier Maingain (Défi) bij een consultatie door Koning Filip na de verkiezingen van 26 mei 2019.

Oppositie reageert verbolgen op nieuw postje Maingain

Lilith Geeraerts
07/08/2019

Dat Olivier Maingain (Défi) tijdens de regeringsonderhandelingen een postje voor zichzelf creëerde, kan volgens de oppositiepartijen niet door de beugel. "Zijn er niet al genoeg postjes in de Brusselse politiek?" De Nederlandstalige regeringspartijen waren niet bereikbaar voor commentaar.

Vlaams volksvertegenwoordiger en Brusselaar Karl Vanlouwe (N-VA) reageert met ongeloof. "Ik vind het zeer merkwaardig", laat hij weten aan BRUZZ, "Maingain heeft niet eens bondgenoten in Wallonië - het is compleet absurd om hem daarvoor aan te stellen. En daarbij: zijn er niet al genoeg postjes in de Brusselse politiek? Ik zou graag aan Maingain vragen of het niet slimmer was geweest om het Brusselse systeem mìnder complex te maken dan het kluwen dat het vandaag is. Groen, Open VLD en SP.A zijn plat op hun buik gaan liggen voor Défi."

Ook Bianca Debaets van CD&V laat haar misprijzen voor de beslissing voelen op Twitter: "Komt er dan ook verbindingsofficier voor Brussel-Vlaanderen?", vraagt zij zich af.

Bij Vlaams Belang klinkt dat het dat Maingain "belastinggeld misbruikt om de oude FDF-droom van le très grand Bruxelles te realiseren. We stellen vast dat het belastinggeld dat rijkelijk van Vlaanderen naar Wallonië en Franstalig Brussel vloeit, vandaag misbruikt wordt om een ronduit anti-Vlaamse politiek te voeren, en om uitgebluste politici aan een nieuw postje te helpen."

SP.A was niet bereikbaar voor commentaar, Groen en Open VLD lieten weten niet te willen reageren. In De Standaard klinkt het dat de beslissing ‘een intrafrancofone afspraak is’ en dus ‘geen enkele impact heeft op de Brusselse regering’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Politiek, Olivier Maingain, verbindingsofficier, Brusselse regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie