Özdemir weigert mandaten terug te geven

© brusselnieuws.be
01/06/2015

Brussels parlementslid Mahinur Özdemir wil haar mandaten niet ter beschikking stellen van het CDH. De partij had haar vrijdag uitgesloten omdat ze weigerde de Armeense genocide te erkennen.

Dat heeft Özdemir maandag op de RTBF gezegd. Ze wil zowel Brussels parlementslid als gemeenteraadslid in Schaarbeek blijven.

Özdemir zelf vindt dat ze niets onwettigs gedaan heeft. "Ik ben volledig in lijn met de Grondwet en de regels van de partij”, zegt ze. “Het zijn de kiezers die me het mandaat hebben toevertrouwd. Het CDH heeft me de plaats als parlementslid niet op een zilveren schaaltje aangeboden."

Özdemir zelf kwam donderdag in opspraak door een reportage van RTL-TVI. Daarin was te zien hoe ze tot twee keer toe de camera’s ontvluchtte toen de reporter haar vragen wou stellen over de Armeense genocide.

Toen ze daarna voor de deontologische commissie van de partij weigerde om die genocide te erkennen besloot het CDH om het parlementslid met Turkse roots uit de partij te gooien.

Özdemir voelt zich alvast in de steek gelaten door de partij. "Ik heb nooit uitspraken gedaan die de partij schade kunnen berokkenen”, zegt ze. "Tot vandaag heb ik een foutloos parcours gereden. Ik heb steeds in de geest van de partij gewerkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni