Partijsecretariaat N-VA gevandaliseerd

© Theo Francken via Twitter
| Vandalen hebben het partijsecretariaat van de N-VA beklad met verf. Mawda, het Koerdische kind dat stierf tijdens een politieachtervolging, is volgens onbekenden het slachtoffer van politiek van de N-VA.

Onbekenden hebben het partijsecretariaat van de N-VA in de Koningstraat in Brussel gevandaliseerd en beklad met rood-roze verf. De vandalen besmeurden de gevel van het kantoorgebouw onder andere met de naam Mawda, de naam van het Koerdische kind dat overleed door een politiekogel tijdens een achtervolging.

"Mawda, killed by N-VA politics," is te lezen in rode verf op het partijsecretariaat van de N-VA. Mawda, gedood door de politiek van de N-VA. Volgens de vandalen is er een link tussen de dood van het kind, dat het leven liet tijdens een politieachtervolging, en de gevoerde asiel- en migratiepolitiek van de partij.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tweette deze ochtend foto's van de verfbommen en de ravage. Hij legt de schuld bij extreem-links en opengrenzenactivisten. "Links mag alles," voegt hij eraan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?